Wat is dat nu weer?

Sinds mei van dit jaar geldt er nieuwe Europese wetgeving voor medische hulpmiddelen; de MDR. Dit staat voor Medical Device Regulation. Steunzolen vallen ook onder deze wetgeving (net als 150.000 andere medische hulpmiddelen). Als cliënt zult u hier als het goed is weinig hinder van ondervinden. U gaat zien dat uw steunzolen worden voorzien van een markering (een sticker onder de zolen). Maar achter de schermen heeft dit een enorme impact gehad, waar u als cliënt wel degelijk voordeel bij hebt.

Kwaliteit en kwaliteitsmanagement

Podozorg Nederland heeft ervoor gekozen om al haar zolen CE te markeren. Onze steunzolen worden veelal centraal vervaardigd in een professionele werkplaats. Vanwege de nieuwe wetgeving hebben wij ons kwaliteitsmanagementsysteem onder handen genomen. Wij houden nu een uitgebreid technisch dossier bij van alle gebruikte materialen, de ontvangstdatum, de precieze samenstelling en herkomst van deze materialen. Mocht er onverhoopt iets aan de hand zijn met het materiaal wat gebruikt is in uw steunzool dan kunnen we dit heel nauwkeurig traceren. Op deze manier is een stuk veiligheid van de steunzolen gewaarborgd.

Daarnaast zullen we nog actiever de kwaliteit en effectiviteit gaan meten en vastleggen in rapportages. Binnen Podozorg was het al gebruikelijk dat we minimaal 8 keer per jaar kwaliteitsbijeenkomsten houden waar onze therapieplannen door de experts besproken worden. We bespreken dan bij heel specifieke voetklachten wat de beste ervaringen zijn van onze experts.

Ook houden we de nieuwste wetenschappelijke artikelen bij over deze voetklachten. Wanneer het nodig is kunnen we zo snel bijsturen en de kwaliteit verder optimaliseren. Deze manier van werken blijkt nu heel goed aan te sluiten bij de eisen die er gesteld worden vanuit de MDR-wetgeving. Hiermee is degene die de steunzool gebruikt verzekerd van een effectieve zool die gemaakt is naar de laatste stand der wetenschap.

Post Market Surveillance

De MDR schrijft ook voor dat er een Post Market Surveillance (PMS) gedaan wordt. Dit houdt in dat we verplicht zijn om actief, achteraf, te blijven onderzoeken in hoeverre onze steunzolen voldoen aan de verwachtingen, de bruikbaarheid, de veiligheid en de functionaliteit. Vanuit Podozorg doen we dit door evaluatiegesprekken te voeren met de experts. Uw expert meet dit uiteraard bij u als cliënt en legt dit ook vast in een dossier.

Op deze manier is de cirkel mooi rond en kunt u er blijvend van op aan dat de kwaliteit gewaarborgd blijft en dat u bij de vestigingen van Podozorg op een vertrouwd adres bent.

Maak een afspraak

Benieuwd wat onze Podozorgers voor uw voeten kunnen betekenen? Met meer dan 100 Podozorg praktijken is er altijd een Podozorger bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop voor de dichstbijzijnde Podozorg praktijk!

Vind een praktijk

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Eric Wonink. Hij is (register) podoloog, MSU-echografist en aangesloten bij Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Johan

    “De podoloog van Podozorg luistert heel goed, vertelt over alles we ze doet, legt uit wat en waarom.”

  • format_quote

    Ervaring van Bernard

    “Perfecte behandeling, had erg last van voeten, branderigheid met lang lopen of stilstaan. Voor deze klachten zolen aangemeten en sinds het begin geen last meer.”

  • format_quote

    Ervaring van Hulya

    “Na ongeveer twee maanden werd mijn pijn veel minder. Ik kan nu om de dag ongeveer 13 km lopen!”

  • format_quote

    Ervaring van Herman

    “Een lastig te peilen kwaal waar de podoloog net zo lang aandacht aan heeft besteed tot het duidelijk werd waar ik precies last van had.”

  • format_quote

    Ervaring van Pieter

    “Als je rugklachten hebt zou ik deze podoloog 100 van de 100 keer aanbevelen!”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Kromme stand van de teen

  • Pijnlijke achillespees

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 08 mei 2025

    Een Jonesfractuur

    Een Jonesfractuur betreft een breuk van het vijfde middenvoetsbeentje, gelegen aan de buitenzijde van de middenvoet, nabij uw kleinste teen.

    Door Podozorg Nederland

  • 17 april 2025

    Voorvoet varus: symptomen, oorzaken en behandeling

    Voorvoet varus is een afwijking waarbij de voorvoet naar binnen kantelt, wat kan leiden tot pijn, vermoeidheid en een afwijkende loop.

    Door Liesbeth Dijkshoorn

  • 06 maart 2025

    Waarom heb ik koude voeten?

    Koude voeten kunnen ontstaan door een verminderde doorbloeding, hormonale schommelingen of externe factoren. Gerichte aanpassingen helpen om klachten te verminderen.

    Door Delia de Bliek

  • 20 februari 2025

    Pijnklachten rond de achillespees

    Achillespeesklachten door overbelasting of een verkeerde voetstand veroorzaken pijn en stijfheid. Gerichte behandeling helpt om klachten te verminderen.

    Door Loes van Vooren en Eric Wonink

  • 16 januari 2025

    Zweepslag in de kuit

    Zweepslag wordt gekenmerkt door een scherpe pijn in de kuit en komt vaak voor bij sporten zoals atletiek (amateur en professioneel) en voetbal.

    Door Mienke van der Goot

  • 30 december 2024

    Is echografie altijd onschadelijk?

    In principe kan iedereen met interesse in echografie diagnostisch onderzoek uitvoeren. Maar zijn er risico’s die niet voor iedereen zichtbaar zijn?

    Door Robert Wonink