Over kinderpodologie

Normale ontwikkeling van de voet en het been bij kinderen

Vanaf 1 - 1,5 jaar

Het kind gaat de eerste pasjes zetten. Letterlijk met vallen en opstaan worden de spieren getraind en wordt het lopen steeds zekerder. Het lopen gebeurt met een breed gangspoor en de benen vertonen een O-stand.

Tussen 2 en 3 jaar

Nu wordt de O-stand van de benen een X-stand. Ook de enkels vallen nu naar binnen (knikvoetjes). Dit is, tot op zekere hoogte, normaal.

Vanaf 5 jaar

De benen en de voeten groeien meer en meer in een rechte stand, de X-stand zal geleidelijk aan verminderen.

Tussen 6 en 8 jaar

De benen en voeten moeten nu recht staan.

Kinderpodologie bij Podozorg Berlikum

Nog steeds ongerust?

Mocht u zich na het lezen van deze tekst nog steeds ongerust maken over uw kind, kunt u contact opnemen met uw huisarts en vragen om een verwijzing naar mijn praktijk. Ik zal dan samen met u het lopen en bewegen van uw kind beoordelen. Hierna bespreek ik met u mijn advies. Dat kan zijn alleen een advies, dat kan zijn een (tijdelijke) steunzool in combinatie met oefeningen, of het kan zijn een doorverwijzing naar een gespecialiseerde kinderfysiotherapeut.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.