Over podologie

Wat doet een (register) podoloog?

De podoloog herkent en behandelt klachten aan uw voeten en houding die te maken hebben met de stand van uw voeten. Daarnaast heeft hij specialistische kennis van de kindervoet in de groei. Schoen en zool behoren een eenheid te vormen met de voet. Daarom is de (register) podoloog ook een schoenspecialist.

Registerpodologie bij Podozorg Berlikum

Podologie is voetkunde. De voet staat daarbij niet op zichzelf, maar vormt een geheel met de rest van het houding- en bewegingsapparaat, zoals uw knieën, heupen, rug en nek.

Een (register) podoloog is een erkende paramedische voetspecialist. Iedereen mag zich ‘podoloog’ noemen, deze titel is niet beschermd. Niet iedereen mag zich (register) podoloog noemen. Dit mag alleen als iemand de opleiding tot (register) podoloog aan de Academie voor Podologie in Utrecht succesvol heeft afgerond en staat ingeschreven in het kwaliteitsregister voor de podologie van Stichting LOOP.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.